Nieuwe auditie voor Hasseltse straatmuzikanten

Hasselt -

In Hasselt organiseert het stadsbestuur op regelmatige basis audities voor straatartiesten en -muzikanten. Zij die de test doorstaan, krijgen een vergunning voor een bepaalde periode.

Op woensdag 12 november tussen 17 en 19.30 uur worden op het Hasseltse stadhuis opnieuw audities georganiseerd. Straatartiesten in de ruime betekenis van het woord, muzikanten, jongleurs, mimispelers, koren of circusartiesten, kunnen hun kans wagen. Ze moeten hun aanwezigheid gewoon melden via sonja.paumen@hasselt.be of telefonisch op het nummer:011-23.96.07.

De bedoeling van deze auditie is om het straatentertainment te sturen en daar waar mogelijk zelfs te verbeteren. Daarbij wil het stadsbestuur beginnende artiesten een forum bieden in de openbare ruimte.

‘Heel wat straatartiesten brengen straffe dingen en goede acts. En het is net dat wat we in Hasselt nog eens extra in de verf willen zetten’, zegt schepen van Evenementen, Gerald Corthouts (CD&V). ‘We willen het betere werk in het straatbeeld tonen. Daarbij denken we aan toneelspelers, hobbyisten die circustechnieken beoefenen, kortom er mag en moet variatie zijn. Er zijn maar enkele beperkingen. Zo mag er geen vuur gebruikt worden, zijn geluidsversterkers verboden en mogen verkeersgebruikers niet worden gehinderd.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio