CLUBNIEUWS. Nieuwe keeper voor AA Gent, binnenkort geen spookdoelpunten meer?

CLUBNIEUWS. Nieuwe keeper voor AA Gent, binnenkort geen spookdoelpunten meer?

Damjan Siskovski Foto: PN

Wordt België het tweede land na Engeland dat gebruik maakt van doellijntechnologie? Na het spookdoelpunt van Hervé Kagé in Genk kan de invoering ervan niet snel genoeg gaan voor de leden van de Pro League. Enig probleem: de installatie ervan kost gauw 300.000 euro per club.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Ze waren er snel bij, de bestuursleden van de Pro League, om te discussiëren over doellijntechnologie. Nauwelijks twaalf uur nadat scheidsrechter Wim Smet ten onrechte de 2-0 van Genk tegen Lierse had goedgekeurd, belegden ze een vergadering. Alle eersteklassers zijn het erover eens dat de invoering van zo’n systeem ‘ernstig overwogen moet worden’.

‘Engeland is tot dusver het enige land dat zo’n systeem gebruikt’, zegt Paul Allaerts, ex-scheidsrechter en technisch directeur van de voetbalbond. ‘Daar blijkt dat de installatie 300.000 euro per club kost. Doe dat dus maal zestien voor de hele Jupiler Pro League. Jaarlijks komt daar nog 60.000 euro onderhoudskosten bij. Het is niet toevallig dat de Premier League de enige competitie is die het systeem kan betalen. Zelfs de Duitsers vinden het te duur.’ Na de vijftiende speeldag, in de week van 10 november, is er een vergadering van de bond met de eersteklassers belegd. Daarin wordt de zin en onzin van een dure investering in doellijntechnologie besproken.

Goed nieuws voor Defour en Tielemans

Even onrust gisteren bij Anderlecht. Steven Defour vroeg al aan de rust om zijn wissel omdat hij een blessure had aan de bil. Hij speelde wel nog voort tot de 79ste minuut, maar woekerde met zijn krachten en moest dan toch vervangen worden. Het leek op een hamstringblessure, waardoor hij Lokeren en Arsenal zou kunnen missen. Achteraf was Hasi gelukkig optimistischer. ‘Ik hoop zelfs dat Steven het duel tegen Lokeren haalt’, aldus de coach.

Geen Youri Tielemans gisteren tegen Kortrijk. De 17-jarige middenvelder zat aanvankelijk in de selectie, maar had zondag tegen Standard wel een handbreuk opgelopen. ‘Onze medische staf vond het toch een te groot risico om te spelen’, vertelde Besnik Hasi. ‘Dan had hij misschien onze volgende duels tegen Lokeren en Arsenal gemist. De breuk was gecompliceerder dan gedacht en daarom werd Youri al geopereerd. Normaal raakt hij wel speelklaar tegen zaterdag.’

Extra blessurelast bij Standard

Bijkomend minpunt voor Standard: het heeft er weer twee gekwetsten bij. Vukomanovic: ‘Voor Teixeira ziet het er slecht uit. Hij had erg veel pijn en zegt dat hij de spier in zijn dij voelde scheuren. Wellicht zijn we hem voor langere tijd kwijt. De Camargo kwam bij de rust de kleedkamer binnen met een gescheurde schoen en sok. Iemand was op zijn voet gaan staan en ook hij had veel pijn. Ook op hem reken ik niet voor de match van zaterdag tegen Mechelen.’

Vukomanovic: 'Het blessureleed is een gevolg van ons drukke programma en veel pech. Maar Van Damme, Milec en Adrien Trebel zijn zaterdag inzetbaar.’

Macedonische keeper voor AA Gent

Aangezien derde doelman Kristof Maes straks eind contract is, wil AA Gent een nieuwe derde doelman aantrekken. De 19-jarige Macedonische keeper Damjan Siskovski van Rabotnicki Skopje zou dicht bij een overeenkomst staan. Hij is ook belofteninternational.

Labor naar B-kern

Jérémy Labor, huurling van AS Monaco bij Zulte Waregem, is door Francky Dury naar de B-kern gestuurd. Reden daarvoor is de reactie van de Fransman na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Cercle.

KV Mechelen-verdediger zit al bijna vier weken vast

Sheldon Bateau, de 23-jarige verdediger die een vaste waarde was bij KV Mechelen, zit nu al 3,5 weken vast in zijn geboorteland Trinidad&Tobago door visumproblemen (lees meer).

Corrigeer