‘Een feestje met The Xperience zal knallen’

© pdv

Met The Xperience is Oudenaarde een covergroep rijker. De band werkt momenteel hard aan een nieuw concept: computergestuurde dancebeats als basis en leidraad voor stevig gitaarwerk. De muzikanten zetten bekende pop- en rocknummers naar hun hand.

PAUL DARRAGAS

Tegen einde dit jaar uitpakken met knallende feestjes. Dat is de ambitie van Sven Godijn (keyboards) uit Oudenaarde, William Maes (sampling en vocals) uit Dilbeek, Stef Van Overmeire (gitaar) uit Oudenaarde en Katrien De Tant (vocals) uit Ninove. Samen vormen ze de nieuwe covergroep The Xperience.

De nieuwe muziekgroep wil vooral uit de band springen en dus niet de zoveelste covergroep zijn. Onbeslagen wagen ze zich alvast niet op het ijs want allen deden al ervaring in andere bands op.

‘Een twee uur durende totaalshow met pompende dans- en rockhits van de laatste dertig jaar, aan elkaar geregen in een dj-set door livemuzikanten’, zo omschrijft de groep haar project.

‘Wat wij willen brengen, is gedurfd en ons wellicht nog niet voorgedaan’, zegt Sven Godijn, die samen met zijn vriend Stef Van Overmeire de aanzet gaf om een nieuwe en eigenzinnige groep boven de doopvont te houden.

‘Covergroepen maken meestal geen gebruik van sampling en allerlei toffe effecten. Op dat vlak willen we iets vernieuwends brengen. We hebben geen drum. De beats, die overgenomen worden door de computer, vormen onze basis en onze leidraad voor stevig gitaarwerk. Let wel, we spelen live en van playback is absoluut geen sprake. We maken voorts ook gebruik van allerlei geluidseffecten en projecties. Een opvallende outfit en schmink moeten het vernieuwende plaatje compleet maken.’

Brede waaier

Anne Clark, Chemical Brothers, Donna Summer, Adamski, Editors, Michael Jackson, Black Eyed Peas, Katy Perry, Bad Touch Blood Hound Gang, Lady Gaga, Ramstein, Prodigy, Netsky, Faithless, Talking Heads, Beastie boys en Human League. Het is slechts een greep uit de brede waaier van artiesten en muziekgenres die The Xperience op het podium wil brengen.

‘Maar we spelen geen klakkeloze covers’, benadrukt Stef Van Overmeire. ‘We zorgen wel altijd voor de herkenbare stukken en daarrond bouwen we iets dat elk nummer speciaal maakt. Onze muziek is stevige kost, maar de nummers blijven dansbaar voor jong en oud. Een feestje met The Experience moet en zal knallen.’

INFO

Info via www.thexperience.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus