Trattoria Bazalia rijft Bib Gourmand van Michelin binnen

Trattoria Bazalia rijft Bib Gourmand van Michelin binnen

Gina Miurin tussen partner en chef Kris De Roy (links) en gastheer Roberto Guastamacchia van Bazalia. Foto: gdr

Trattoria Bazalia kreeg van Michelin een Bib Gourmand voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding in een menu van 37 euro. De trattoria huist boven sterrenzaak Hofke van Bazel. Nog opmerkelijker is dat beide restaurants dezelfde keuken gebruiken.

‘De Bib Gourmand is géén kleine ster’, zegt Werner Loens, directeur Benelux van Michelin. ‘Voor de Bib richten we ons op een menu met keuzemogelijkheden dat altijd wordt opgediend voor een bedrag kleiner dan 37 euro. Ik hoorde iemand het een ster voor minder gegoeden noemen. Dat is niet zo. In een Bib stap je vaker binnen. Een sterrenzaak bezoek je geen twee of drie keer per maand.’

‘Dat is het nu net’, zegt Gina Miurin, een rasechte Venetiaanse die samen met partner en chef-kok Kris De Roy het Hofke van Bazel en Bazalia runt. ‘Enorm veel mensen bezochten het Hofke tijdens de restaurantweek. Wat we ook serveerden, ze wilden er perse bij horen. Wij vonden het spijtig dat we hen niet meer kansen voor een bezoek konden geven.’

Meer dan pasta en pizza

‘Toevallig hadden we de verdieping boven het Hofke van Bazel ter beschikking’, voegt Kris De Roy toe. ‘En ik wilde al langer een Italiaanse toets in het Hofke’, zegt Gina. Die Italiaanse gezelligheid drijft natuurlijk boven in Bazalia: kaarsen op tafel, een Italiaans vlaggetje dat niet mag ontbreken en de genereuze verwelkoming door Roberto Guastamacchia, de man die jarenlang gastheer was in restaurant Macchiavelli op Linkeroever.

‘De bedoeling is dat ik de liefde voor Italië overbreng en de mensen vertel wat ze kunnen verwachten. Zo leggen we uit wat bottarga is (kuit van tonijn, nvdr.) of cedraat (citrusvrucht, gekonfijt voor het dessert, nvdr.). Zo trekken we de passie voor Italië door naar de zaak.

‘Ik vind het erg dat Italiaanse restaurants amper Italiaanse gerechten brengen buiten pasta en pizza. Terwijl de mediterraanse smaak zo vol is. Elke maand laten we een andere regio aan bod komen. Zo maken we een culinaire toer van het land.’

Corrigeer

MEER NIEUWS