Food Emotions: ‘Ons restaurant is een speeltuin voor lekkerbekken’

© dd

‘Een Bib Gourmand! Dat is super’, zegt Chef-kok Mark Bonneu. ‘Plezant. Zeker omdat wij een echt buitenbeentje zijn.’ Elke dag kun je in zijn Food Emotions vier hartige bordjes en één dessert eten, telkens geïnspireed op het seizoen.

Chef-kok Mark Bonneu (43) kookt niet in een restaurant. ‘Wij hebben een delicatessenzaak met een lunchhoek’, zegt hij. ‘Geen menukaart, geen wijnkaart. Elke dag maak ik vier hartige bordjes en een zoet gerechtje, altijd geïnspireerd door het seizoen. Nu gaan we iets doen met witloof en met wild.’

Proeven kan enkel ’s middags. De uitbater van het door Gault&Millau bekroonde Koeckshof startte 1,5 jaar geleden met dit nieuwe culinaire concept Food Emotions in Hamont.

‘Dit is een speeltuin voor lekkerbekken’, lacht hij. Dat mag u letterlijk nemen want Mark en partner Inge Van de Broek bouwen hun winkel en lunchhoek meermaals om. ‘Vanaf donderdag is dit een jachthut waar we wildgerechtjes serveren. Tijdens de zomermaanden zaten we 14 dagen in de maïs. De beleving bij Food Emotions is veel groter dan in een klassiek restaurant.’

Hoofdpunten

Keuze van de redactie