Chef van ‘Toi, moi et la mer’ blij met vermelding in Bib Gourmand

Chef van ‘Toi, moi et la mer’ blij  met vermelding in Bib Gourmand

Christophe Snauwaert: ‘Ik vaar een eigen koers.’ Foto: efo

Oostende -

Restaurant ‘Toi, moi et la mer’ op de Zeedijk is de enige Oos­tendse nieuwkomer in de culinaire gids Bib Gourmand.

‘Toi, moi et la mer’ opende in 2007 op de Albert I-promenade. ‘De eerste twee jaar was er in de namiddag nog tearoom, maar nu leggen we ons al enkele jaren alleen toe op het restaurant’, zegt chef en eigenaar Christophe Snauwaert (42). Hij is geen eendagsvlieg: ‘Ik sta al 26 jaar in de keuken en studeerde in 1992 af aan de hotelschool in Oostende. In 1996 werd ik beste Juniorkok en twee jaar later kregen we in Petit Nice een Bib Gourmand. Dat mijn werk nu erkenning krijgt via een Bib Gourmand is een opsteker. Toen hier enkele maanden geleden een inspecteur van Michelin over de vloer kwam en na de maaltijd mijn keuken wou zien, dacht ik aan een grap. Ik ben aangenaam verrast. Dat ik budgetvriendelijk kook en een eigen koers vaar, zal wellicht meegespeeld hebben in de beoordeling. Toch ben ik niet van plan om veel te veranderen.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio