SP.A-boegbeeld Dalila Douifi verlaat de politiek

Torhout -

Het Torhoutse SP.A-boegbeeld Dalila Douifi (44) verlaat na twintig jaar de politieke arena. Ze werd in 1994 als gemeenteraadslid in Torhout verkozen. Vanaf toen nam de socialiste aan elke verkiezing deel, zowel op lokaal als bovenlokaal vlak. In 1995 werd ze kabinetsmedewerker van Johan Vande Lanotte. Vier jaar later kwam ze in de kamer terecht. Nog eens vier jaar later raakte ze als kamer-lid herverkozen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2000, 2006 en 2012 was Douifi lijsttrekker, maar telkens moest ze genoegen nemen met een plaats bij de oppositie. Intussen bleef ze wel zetelen in het federaal parlement, lange tijd in de kamer en in de senaat.

In 2012 was ze ook lijsttrekker voor de provincieraadsverkiezingen. Ze haalde voor haar partij het op drie na beste resultaat in de provincie, maar werd geen gedeputeerde. Stilaan raakte ze uitgekeken op haar rol in de oppositie en nu neemt ze ontslag als voorzitter van de Torhoutse SP.A en verlaat ze de gemeenteraad.

‘Ik blik met grote voldoening terug, maar na 20 jaar schep ik geen genoegen meer in mijn oppositierol’, zegt ze. ‘Ik voel al een tijd dat ik de functie van publieke figuur niet graag meer op mij neem. Het is tijd voor iets anders.’

Douifi wordt als gemeenteraadslid opgevolgd door Paul Dieryckx, die in de OCMW-raad op zijn beurt wordt opgevolgd door Eddy Denolf. Danny Boussauw wordt de nieuwe partijvoorzitter.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio