Overstromingen zetten straten Rome onder water

Overstromingen zetten straten Rome onder water

Het Colosseum in Rome Foto: EPA

Italië wordt al een tijdje geteisterd door zware onweders, en daar is ook de hoofdstad Rome donderdag niet aan ontsnapt. Vele scholen en drukbezochte bezienswaardigheden waaronder het Colosseum bleven gesloten na hevige regenval, en een aantal straten stond tien centimeter onder water. Ook in Sicilië en de zuidelijke regio Calabrië heerste het hoogste alarmniveau.

In Rome moesten voorts ook verschillende metrostations gesloten worden, en wegen en tunnels werden afgesloten, zo meldt het Italiaanse persbureau Ansa. Ook de luchthaven Rome-Ciampino werd getroffen: zes toestellen konden er niet landen en moesten worden omgeleid naar Rome-Fiumicino. Er wordt bovendien nog meer zware neerslag verwacht in de Italiaanse hoofdstad, zo waarschuwen de weerdiensten.

Italië wordt al een tijdje geteisterd door zwaar noodweer. Onder meer Zuid-Tirol, Venetië en Toscane kregen eerder al het zwaar te verduren.Op de luchthaven van Bolzano werden enkele vluchten geschrapt, op de Brenner-snelweg ontstonden door sneeuwval vertragingen en files, en ook delen van Venetië stonden na de regenval onder water. In Toscane is de situatie na de zware onweders van woensdag opnieuw enigzins genormaliseerd.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees