Antwerpse ‘dating expert’ heeft Europa ‘afgewerkt’

Antwerpse ‘dating expert’ heeft Europa ‘afgewerkt’

Van de Schotse Gill ‘erfde’ Christophe de kleren van haar ex-man Foto: GVA

Zoersel -

Christophe Sepot, de 34-jarige Zoerselnaar die aan een wereldreis ‘Around the world in 80 dates’ bezig is, verlaat dit weekend Europa. Hij zeilt vanaf volgende week richting Bahamas. Op zijn teller inmiddels achttien dates. Nog 62 te gaan dus. Hij mag zich dus haasten.

Het verhaal van Sepot blijft tot de verbeelding spreken. De jongeman die eerder met zijn vriend Bart Verboven in een roeiboot de Atlantische Oceaan overstak (5000 kilometer in 109 dagen voor Roeiers zonder grenzen op 2BE) en tien jaar geleden al een eerste keer al liftend de wereld rondtrok, krijgt intussen tientallen spontane datingvoorstellen. Hij zou wel 800 dates kunnen houden. Vooral vanuit het Oostblok zijn er meer kandidaten dan ‘nodig’ en stellen vrouwen zichzelf of hun vriendinnen voor.

“Ik heb iemand die mijn sociale media verzorgt en mijn verhaal deelt, maar die krijgt buiten wat likes nauwelijks echte reacties. De vrouwen contacteren me achter zijn rug om liever rechtstreeks want dat is een stuk discreter. Maar vermits mijn wereldreis al vast ligt, moeten de dates min of meer in die landen plaatsvinden. Ik blijf er wel van versteld staan hoe vlot dit loopt. Sites als Tinder en Couchsurfing werken echt. Mannen reageren intussen dat ze jaloers zijn en dit ook willen doen, maar vrouwen spelen blijkbaar ook heel graag het spel mee terwijl ik dacht dat velen het vrouwonvriendelijk zouden vinden.”

Inmiddels heeft Christophe een Facebookpagina met zijn ‘palmares’ aangemaakt. Daar vind je de gegevens van zijn dates terug. Sepot zoekt nog steeds dates tot oktober 2015, dan verschijnt er ook een boek over zijn ervaringen. Hij moet het nu wel drie weken zonder vrouwen stellen bij de overtocht naar de Bahamas.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio