Zelfs bij herdenking agenten verwijzing naar langer werken

Zelfs bij herdenking agenten verwijzing naar langer werken

Familieleden leggen bloemen neer bij het gedenkteken voor Luc Schamp en Patrick Lanckman aan de Colruyt. Foto: lds

Aalst -

Zelfs bij de jaarlijkse herdenking van de moord op de Aalsterse politiemannen Luc Schamp en Patrick Lanckman werd verwezen naar het federale regeerakkoord. De agenten werden op 6 november 1992, gisteren 22 jaar geleden, doodgeschoten door een inbreker die drank en eten uit de Colruyt aan het stelen was.

Het comité ‘Luc en Patrick’ dat de plechtigheid organiseerde, wees op de gevaren waarmee agenten dagelijks in contact komen. ‘Met argusogen kijken we dan ook naar de onderhandelingen over het statuut van politieman- of vrouw’, aldus voorzitter Rudy De Vos. Ongeacht de beroepsrisico's moeten ook agenten langer werken.

‘Waar anderen een stap terug doen, dienen wij naar voren te stappen, soms met gevaar voor eigen leven. Deze verscheidenheid aan opdrachten maakt ons beroep uniek maar ook zwaar. Die bewuste dag traden Luc en Patrick ook naar voren. Wij zijn deze schokkende gebeurtenis, maar vooral hen, niet vergeten.’ Guy Oste, de moordenaar van de agenten, vraagt jaarlijks vervroegde vrijlating maar heeft die nooit gekregen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio