Videoblogger moet filmpje met Brugse agenten verwijderen

Brugge -

De blogger die in augustus de Brugse politie tegen zich in het harnas joeg, moet zijn ophefmakende filmpje verwijderen. De rechter legde hem een dwangsom van 500 euro op per dag dat het filmpje op zijn blog blijft staan.

De agenten hadden een procedure aangespannen tegen de Brugse blogger omdat die hen filmde tijdens een interventie op een terrasje op de Eiermarkt en dat filmpje op internet plaatste. Daarop is te zien hoe een allochtone cafébaas racistische verwijten naar het hoofd geslingerd krijgt van een klant. Ook toen één van de agenten de man vroeg om te stoppen met filmen ging hij verder. Het filmpje bracht een discussie op gang over privacy en het delen van beeldmateriaal via sociale media.

Om het filmpje zo snel mogelijk van internet te halen, spanden de agenten een procedure via kortgeding in. De rechter volgde vooral de vraag van de vrouwelijke agente.

Met het vonnis is de zaak nog niet helemaal van de baan. De agenten dienden immers ook klacht in tegen de blogger. De raadkamer zal binnenkort moeten beslissen of die zich ook in de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden.

Klik hier en lees meer in Het Nieuwsblad Brugge-Oostkust van vrijdag 07 november.

Corrigeer

MEER NIEUWS