Sint brengt Zwarte Mieten met rokjes mee

Sint brengt Zwarte Mieten met rokjes mee

Zwarte Pieten mogen ook rokjes dragen. Foto: eva

Kuurne -

Sinterklaas heeft Kuurne dinsdagnamiddag een primeur bezorgd. De grote kindervriend bracht twee speciale Zwarte Mieten mee, met een traditioneel Spaans rokje. ‘Wij mogen dan wel heel oud zijn, we gaan toch mee met onze tijd’, sprak de Sint.

Burgemeester Francis Benoit (CD&V) die de Sint mocht verwelkomen, was in elk geval blij met het primeur die de heilige man zijn gemeente bezorgde. ‘Het is prachtig: die flamingorokjes zorgen voor een meer Spaanse, warme sfeer. Kuurne zal hierin zeker een trendsetter zijn.’

Ook de kinderen waren enthousiast. ‘Die rokjes zijn veel mooier dan die pofbroeken’, klonk het overal. Door af te wijken van de typische klederdracht reageert Kuurne op de discussie of Zwarte Pieten nog wel mogen worden opgevoerd. In Kuurne is het in elk geval duidelijk wat ze daarover vinden. Niet alleen waren er twee Zwarte Mieten, maar Sinterklaas kwam dit jaar ook met dubbel zoveel Zwarte Pieten dan vorige jaren.

Op uitnodiging van De Orde van de Ezel kwam Sinterklaas samen met zijn twintig Zwarte Pieten met de boot naar de ezelsstad. Hij meerde aan aan de Leieboorden en daarna ging hij met zijn wit paard naar het Marktplein. Daar werden de vele kinderen getrakteerd op een spetterende show. De aankomst van de Sint lokte meer dan duizend mensen naar Kuurne.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio