Moordenaar Steve Vissers niet vervroegd vrij

Moordenaar Steve Vissers niet vervroegd vrij

Steve Vissers. Foto: hnb

Danny Immens, de moordenaar en verkrachter van de twaalfjarige Steve Vissers, moet nog minstens een jaar in de gevangenis blijven. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank in Leuven beslist.

Danny Immens vermoordde in 1999 de twaalfjarige Steve Vissers. Immens sleurde de jongen mee op zijn brommer, verkrachtte hem in de bosjes in de buurt van het Sportpaleis en stak hem dood met een mes. Hij werd daarvoor tot levenslang veroordeeld door het hof van Assisen in Antwerpen, maar sinds 2010 komt Immens in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidstelling. De nabestaanden van Steve Vissers voerden recent nog actie aan de gevangenispoorten van Leuven Centraal, waar Immens opgesloten zit.

Opluchting

De Leuvense strafuitvoeringsrechtbank boog zich maandag over het verzoek van Immens om vrijgelaten te worden, maar de rechtbank gaat niet in op dat verzoek.

De familie Vissers reageert opgelucht op de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank. ‘Dat Immens voorlopig niet wordt vrijgelaten, is goed nieuws’, zegt Walter Vissers, de broer van de vader van Steve Vissers. ‘Maar volgend jaar dreigt dit hele verhaal opnieuw te beginnen. In januari 2016 krijgen wij waarschijnlijk opnieuw zo’n uitnodiging van de strafuitvoeringsrechtbank in de bus. Rust krijgen we dus nooit.’

De ouders van Steve Vissers pleiten voor een aanpassing van de wet-Lejeune. ‘Moordenaars als Danny Immens zouden nooit meer vrij mogen komen. Ze beginnen toch opnieuw. Wij strijden niet alleen voor Steve, maar vooral voor de slachtoffers die dergelijke mensen in de toekomst zouden maken.’

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S