Politie tast nog in het duister over aanleiding van conflict

Hells Angels maken amok in ’t Verdict

Hells Angels maken amok in ’t Verdict

Toen de politie bij het café aankwam, waren de motorlui al gaan vliegen. Foto: mmd

Maasmechelen -

De politie van Maasmechelen is maandag in alle vroegte, rond 2 uur ’s nachts, opgeroepen voor amokmakers in café ’t Verdict in de Dokter Haubenlaan in Maasmechelen. Het zou gaan om Hells Angels.

‘Toen onze ploegen in het café kwamen, waren de motormannen al weg. De uitbater had ons gevraagd omdat hij die mensen uit zijn café wilde’, zegt korpschef Jos Schepers van de zone Lanaken-Maasmechelen.

Interieur kort en klein

De uitbater wenste geen klacht in te dienen tegen de Hells Angels. Leden van de motorclub uit Nederland, Duitsland en uit ons land zouden rookbommen naar binnen hebben gegooid. De zowat twintig amokmakers zouden het interieur kort en klein hebben geslagen.

De aanleiding van de destructieve uithaal van de Hells Angels is niet bekend. Mogelijk ligt een financiële kwestie aan de basis van een conflict met de uitbater. Leden van de motorclub waren een tijdlang vaste klant in de zaak.

Volgens korpschef heeft de gemeente de laatste tijd weinig overlast van de motorbendes die in de gemeente leven: ‘We weten dat ze hier zijn, maar het lijkt rustig.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio