Monsterfiles voor parking drijven fans Rode Duivels tot wanhoop

Monsterfiles voor parking drijven fans Rode Duivels tot wanhoop

Foto: Photo News

Wie woensdag naar de Rode Duivels ging kijken, kan er wellicht over meespreken: het is tegenwoordig niet evident het Koning Boudewijnstadion binnen te raken. De reden? De monsterfiles voor Parking C, dé plaats bij uitstek om je auto te parkeren voor een avondje Rode Duivels. Daardoor komen veel fans te laat. Dat schrijft Sudpresse.

Alles over de Rode Duivels op Sportwereld.be

Woensdagavond arriveerden sommige fans tijdens de vriendschappelijke wedstrijd van de Rode Duivels tegen IJsland pas onder de rust, stelt de Waalse krantengroep Sudpresse. De monsterfiles voor Parking C, waar het gros van de supporters zijn auto parkeert, liggen aan de basis van het probleem. Nochtans was het Koning Boudewijnstadion woensdag verre van uitverkocht. Volgens Frédéric Bach, verantwoordelijke van supportersclub Diabolux, komt dat door de nieuwe parkeerprijzen. ‘We betalen nu zes in plaats van vijf euro voor parking. Daardoor moet je kleingeld terugkrijgen als je met een briefje van 10, 20 of 50 betaalt. Het kan misschien stom klinken, maar dat kost voor elke klant een beetje meer tijd dan vroeger. En voor je het weet heb je een heuse file.’ Daarnaast blijkt er aan de parking geen Bancontact te zijn, waardoor supporters zonder cash eerst op zoek moeten naar een automaat in de buurt vooraleer ze hun auto kwijt kunnen.

Daardoor arriveerde Bach pas in het stadion toen de match al 25 minuten oud was. ‘Bovendien namen de mensen aan het loket alle tijd om me te bedienen. Ik vrees het ergste voor zondag!’ Overmorgen, tegen Wales, is het Koning Boudewijnstadion wèl uitverkocht. De voetbalmatch valt ook nog eens samen met een optreden van Stromae in Brussels Expo.

Voetbalbond belooft maatregelen voor zondag

De Belgische voetbalbond erkent tegenover Sudpresse dat er inderdaad problemen zijn om het Koning Boudewijnstadion binnen te raken, maar verduidelijkt dat het zelf niet verantwoordelijk is voor de prijspolitiek van de parking. Die beslissing ligt bij de uitbater van de parking van Brussels Expo. Daar weigeren ze echter toe te geven dat hun verhoogde prijzen aan de basis liggen van de vele laatkomers. Marina Bresciani van Brussels Expo verwoordt het als volgt: ‘Wij hebben inderdaad vastgesteld dat er woensdag veel laatkomers waren, maar dat is niet te wijten aan onze prijspolitiek. Er stonden de gewoonlijke files op de ring en wij moesten enkele geënerveerde supporters te woord staan, waardoor het tussen 20u30 en 21u nog moeilijker werd de parking binnen te raken.’

‘We gaan de problemen van woensdag uitgebreid analyseren’, belooft woordvoerder Pierre Cornez van de Belgische voetbalbond. ‘Bedoeling is vanaf zondag al vlotter te kunnen doorrijden. Wij zullen maatregelen treffen, dat kan ik verzekeren.’ Maar toch een goede raad als u zondag ter plekke wil gaan kijken: vertrek ruim op tijd, zoals aangegeven op het ticket!

De RTBF pakte gisteren/donderdag ook al uit met een reportage die de hoge prijzen in en rond het Koning Boudewijnstadion aan de kaak stelde. ‘Vergelijk dat met een concert van U2. Daar betaal je algauw 100 euro voor en zijn de prijzen voor voeding en drank hetzelfde als bij ons’, verdedigt Cornez de ticketprijzen. ‘Vergeet niet dat de Rode Duivels, het vierde beste voetballand ter wereld, toch een mooi product is.

Externe links
Corrigeer