Volleybal 1ste divisie (V) - Jolien Vanheule Avanti Aalter

‘Wil zeer groot om VDK te verslaan’

Aalter -

Met 13 op 15 en slechts één nederlaag stond Aalter op de derde plaats. Avanti verloor vorig weekend dan ook verrassend met 3-0 van het laag geklasseerde Gooik. ‘Na die ondermaatse prestatie willen we ons dit weekend herpakken in onze thuismatch tegen Gent B’, zegt middenblokker Jolien Vanheule.

De Brabantse ploegen liggen Aalter blijkbaar niet. Het verspeelde immers eveneens verrassend twee punten in zijn thuismatch tegen het derdelaatste Lennik. ‘In die match wonnen we vlot de eerste twee sets en dwong Lennik een belle af door de derde en vierde beurt telkens met het kleinste verschil te winnen. In Gooik zetten we daarentegen een ondermaatse prestatie neer. We gingen onderuit in receptie en waren collectief zeer zwak. Hoewel Hanne Cappan en Julie Mattheeuws receptioneel sterk zijn, is het ontbreken van die twee speelsters nauwelijks een excuus voor de zware nederlaag. Het enige positieve is dat Jolien Carrebrouck een degelijke invalbeurt maakte’, aldus Jolien.

Dit weekend staat ze tegenover haar ex-team. ‘Na het debacle in Gooik is onze wil zeer groot om VDK te verslaan. Dat zal echter niet makkelijk zijn. Met Fanny Lafeber en nieuwkomer Laure Flament heeft Gent twee sterke hoekaanvallers. VDK liet echter ook al steken vallen. Vorige week verloor het zelfs met 3-1 van het voorlaatste Oostende. Gent heeft echter meer ambitie dan Aalter. Hopelijk wordt het een genietbare provinciale derby.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio