Groene Parel in september in nieuwe school

Groene Parel in september in nieuwe school

Het nieuwe schoolgebouw zal sneller afgewerkt zijn dan gepland. Foto: yds

Sint-Pieters-Leeuw -

De 200 leerlingen van de GO-school Groene Parel uit de Albert Van Cotthemstraat in de wijk Negenmanneke kunnen in september het nieuwe schooljaar starten in hun nieuwe school. Dat is sneller dan gepland.

De werken liggen door de zachte winter van vorig jaar vooruit op het geplande schema zodat in april de nieuwe school al helemaal afgewerkt zal zijn. Of de leerlingen dan al verhuizen of het liever in alle rust doen in september, is nog niet duidelijk.

De leerlingen kijken al reikhalzend uit naar de nieuwbouw die ze elke dag meer en meer vorm zien krijgen naast de voorlopige containerklassen. Om de nieuwe school te kunnen bouwen werden vorig jaar de versleten houten paviljoenen afgebroken.

Andere functies

In de nieuwe school is er plaats voor vier kleuterklassen, zes klassen voor de lagere school, wat extra lokalen, sanitair, een refter en een sportzaal die ook buiten de schooluren zal kunnen gebruikt worden. Het gemeenschapsonderwijs wil in Sint-Pieters-Leeuw starten met de eerste ‘brede school’ in de regio Pajottenland en Zennevallei waardoor de schoolgebouwen ook voor de wijkwerking kunnen worden gebruikt en zo helemaal deel gaan uitmaken van het buurtleven. Opmerkelijk wordt verder ook de groene speelplaats.

Voor de school komt er een zoenzone om het verkeer op een veiliger manier te laten verlopen. Naast de school worden vanaf volgend jaar ook nog een kinderdagverblijf en zeventig woningen gebouwd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio