Beauty

Rechtshandig? Zo lak je nagels met je linkerhand

Een manicure is op zich al een secuur werkje, maar met je linkerhand lakken als je rechtshandig bent – of omgekeerd – is al helemaal geen eitje. Zeker niet als je het zo perfect wilt doen als in het salon. Tips nodig? De Canadese video blogger CutePolish leert je de kneepjes van het vak.

De perfecte manicure
Stap-voor-stap

1. Ga met een wattenschijfje remover over je nagels om oude nagellakrestjes te verwijderen. Sla deze stap niet over als je geen nagellak op hebt: de remover reinigt je nagel en haalt overtollige olie weg, waardoor je manicure beter blijft zitten.

2. Gebruik je een nagellakje dat al even in je beautykast staat, voeg er dan enkele druppels nail polish thinner (géén dissolvant) aan toe om de stroperige lak weer dun te maken. Rol het flesje tussen je handpalmen om de thinner en de lak te mengen.

3. Breng een basecoat aan: zo blijft je nagel beschermd tegen verkleuringen en kan de kleurlak zich beter aan je nagel hechten.

4. Strijk één kant van het borsteltje af aan de hals van het flesje. Met de andere kant tik je een keer op het randje. Zo heb je exact de juiste hoeveelheid nagellak op je borstel.

5. Lakken met je dominante hand. Plaats het borsteltje in het midden van je nagel, op enkele millimeters van je nagelriem. Laat een klein strookje vrij tussen de kleurlak en de nagelriem, voor een nette look. Zet een streep nagellak in het midden van de nagel en herhaal aan beide zijkanten. Laat het dunne laagje drogen en geef je nagels nog een extra laag voor een diepere kleurintensiteit.

6. Lakken met je niet dominante hand. In plaats van het borsteltje (in je niet dominante hand) te bewegen, houd je het stil. Door je dominante hand – op een vlakke tafel – te bewegen, kun je veel nauwgezetter werken. (Bekijk in de video het fragment vanaf 1:44 voor deze tip)

7. Om foutjes te corrigeren dip je een fijn penseel in nagellakeremover. Dep even af op een velletje keukenpapier en ga met het penseel langs je nagelriemen.

8. Breng een sneldrogende topcoat aan en laat goed drogen.

9. Strijk je nagelriemen in met een nagelriemolie om uitdroging (door de aceton in de remover) te vermijden.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees