Roemense inbrekers tankstation Halen veroordeeld

Halen -

Twee Roemenen zijn dinsdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot elk 24 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor het op georganiseerde wijze plegen van inbraken. Ze maakten deel uit van een groepering. Ze waren in het voorjaar van 2014 tweemaal een tankstation in Halen binnengedrongen om sigaretten te stelen. Het duo zit momenteel achter de tralies.

Bij de eerste keer, op 30 april, trad een inbraakalarm met rook in werking, waardoor ze op de vlucht moesten slaan. Bij hun vlucht konden ze toch nog sigaretten meegrissen. Op 8 mei 2014 drongen de 26-jarige Vasile O. en de 27-jarige Alexandru B. het tankstation in Halen een tweede keer binnen. Ze namen onder meer voor minstens 1.700 euro sigaretten mee. De gestolen sigaretten werden vervolgens aan de man gebracht.

De camerabeelden van het tankstation en de DNA-sporen op een teruggevonden schroevendraaier deden hen de das om. In hun motelkamer vond de politie een gestolen laptop en gps en een notaboekje met adressen van winkels in tuinmachines. In die zaken waren al in de maanden ervoor inbraken gepleegd.

Op hun proces beweerden de twee Roemenen dat ze hier in België werk zochten, maar de procureur wees hen erop dat het ongeloofwaardig klonk, aangezien de jobs hier niet voor het rapen liggen. Naast de celstraf draait het aangehouden duo op voor een totaalbedrag van ruim 7.500 euro aan gerechtskosten. Aan de burgerlijke partij moet bijna 2.600 euro schadevergoeding betaald worden.

 

(belga)

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio