Viersterrenhotel in oude postgebouw

© bdd

De groep Corsendonk Hotels tekende een overeenkomst met Turnova voor de bouw van een viersterrenhotel. Dat hotel met tachtig kamers komt deels in het oude postgebouw op de Grote Markt.

gvn

Na Peeters-Govers, dat een 2000 vierkante meter grote winkel plant in het Turnovaproject, maakt bouwheer Armada nu een tweede naam van een investeerder bekend. En opnieuw gaat het om een Kempense ondernemer: Dominique Nédée van Corsendonk Hotels.

Corsendonk Hotels wil een luxueus hotel met tachtig kamers, verdeeld over drie verdiepingen bouwen op de Turnovasite. Een restaurant hoort daar niet bij, omdat er volgens Nédée voldoende aanbod is in de omgeving. Wel is in het project een luxueuze bar met uitzicht op de Grote Markt gepland.

Corsendonk Hotels heeft in Turnhout al het hotel Viane en de Apart Hotels, maar mikt met dit nieuwe hotel op een hoger segment. Het hotel richt zich op zakenlui en op toeristen die op luxe gesteld zijn. Daarvoor schakelde het architect Bart Lens in, die ook het hotel The Dominican in Brussel heeft ontworpen. Het hotel wil met een ‘longstayformule’ ook zakenmensen die langer in de regio willen verblijven, aanspreken. Vooral in dit hogere hotelsegment trekken de klanten die in de Kempen aan het werk zijn, nu nog vaak naar hotels in Antwerpen.

In het masterplan van Turnova had het statige postgebouw een functie als hotel gekregen. Dat is precies waar Corsendonk Hotels zich zal vestigen. Het hotel ziet dus uit op de Grote Markt en loopt door tot het nog aan te leggen Brepolsplein.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus