CLUBNIEUWS. Liverpool aast op zoon Dany Verlinden, Mbokani droomt nog altijd van Anderlecht

Dieumerci Mbokani Foto: Reuters

Standard ziet met Thibaud Verlinden mogelijk één van zijn meest talentvolle spelers van de U16 vertrekken. Dieumerci Mbokani wil Dynamo Kiev aan de Oekraïnse landstitel helpen maar wil ook absoluut nog eens terugkeren.naar Anderlecht. De belangrijkste weetjes van de dag op een rij:

Zoon Dany Verlinden in de belangstelling van Liverpool

STANDARD Standard ziet met Thibaud Verlinden mogelijk één van zijn meest talentvolle spelers van de U16 vertrekken. De zoon van ex-Club Bruggekeeper Dany verruilt Sclessin mogelijk voor Anfield. Liverpool hengelt immers naar de diensten de 15-jarige middenvelder. Vader Dany Verlinden zegt wel dat er voorlopig geen overgang in de maak is. Bovendien staan met Zinho Vanheusden en Adrien Bongiovanni nog twee andere jeugdspelers van Standard in de nadrukkelijke belangstelling van respectievelijk Inter Milaan en Tottenham. Niet toevallig verlaagde FIFA recent de opleidingsvergoedingen die clubs moeten betalen voor jonge spelers. De Belgische topclubs zetten daar grote vraagtekens bij en vrezen voor een leegloop bij hun jeugdspelers. (stjo)

Standard maakte zijn jaarrekening bekend. Het boekte afgelopen seizoen een winst van 915.072 euro. De transfers brachten weer redding. Standard verkocht voor 13 miljoen aan spelers. Zo werd het exploitatieverlies van 12,7 miljoen weggeveegd. Opvallend: de spelers genoten een forse looninjectie. De loonlast steeg met meer dan dertig procent tot 24,4 miljoen euro. (stjo)

Mbokani droomt nog altijd van Anderlecht

ANDERLECHT Dieumerci Mbokani wil Dynamo Kiev aan de Oekraïnse landstitel helpen. ‘Maar als er straks een club zich meldt, kan er over een transfer gepraat worden. Herman Van Holsbeeck zei me dat de deur altijd openstaat en ik wil absoluut nog eens terugkeren. Maar momenteel hebben ze voldoende spitsen.' (ldh)

Fabrice N’Sakala trainde weer met de groep bij Anderlecht. De linksback liep in september een knieblessure op. (bvv)

Eerstdaags (eindelijk) uitspraak over betwist bekerduel

CLUB BRUGGE Club trekt net als vorig jaar op winterstage naar het Spaanse Sotogrande, van 3 tot 10 januari. Het BAS doet eerstdaags een uitspraak over het bekerduel tegen Kortrijk.(jcs)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.