Bezoek aan specialist wordt fors duurder

Bezoek aan specialist wordt fors duurder

Foto: Flip Franssen/Hollandse Hoogte

Een bezoek aan de specialist wordt vanaf 1 januari 2015 in het merendeel van de gevallen fors duurder. Dat blijkt uit twee interne documenten van het Riziv die Sudpresse kon inkijken. Bedoeling is om 40 miljoen euro te besparen in de terugbetalingen.

Het remgeld, het bedrag dat patiënten uit eigen zak moeten betalen na tussenkomst van de ziekteverzekering, voor een bezoek aan de specialist wordt herzien. Twee documenten in die zin zijn maandag voorgelegd aan de leden van het verzekeringscomité van het Riziv, waarin vertegenwoordigers van de dokters, de ziekenfondsen en de ziekenhuizen zitting hebben. Twee Koninklijke Besluiten (KB’s) voorbereid door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zouden vanaf volgend jaar in voege treden.

Sommige tarieven bij de specialisten zullen dalen, maar 70 pct van de raadplegingen zal duurder worden. In 61 pct van de gevallen stijgt het remgeld met 46 pct. Consultaties tijdens het weekend zouden 75 pct duurder worden, consultaties ‘s avonds of ‘s nachts 61 pct.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees