Weyts wil dat ook Q-Music stopt met aankondiging flitscontroles

Weyts wil dat ook Q-Music stopt met aankondiging flitscontroles

Foto: Marc Herremans

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft een onderhoud gevraagd met Medialaan, dat onder meer radiozender Q-Music uitbaat, over de zogenoemde ‘vallende sterren’. Hij wil dat ook de radiozenders van Medialaan stoppen met het aankondigen van flitscontroles langs de weg, naar het voorbeeld van de openbare omroep. Dat heeft hij donderdag gezegd in het Vlaams Parlement tijdens de bespreking van zijn beleidsnota.

De VRT-radiozenders MNM en Studio Brussel kondigden eind oktober aan om te stoppen met het omroepen van flitscontroles die luisteraars melden. Aanleiding was de kritiek van experts en ouders van de verkeersslachtoffers. ‘Dat een openbare omroep daar belastinggeld voor gebruikt, is onaanvaardbaar. De radio waarschuwt toch ook niet voor inbraakcontroles?’, luidde het. Sindsdien melden MNM en Studio Brussel enkel nog de flitscontroles die de politie zélf bekendmaakt.

Radiozenders als Q-Music en Joe FM, lieten toen echter weten de flitscontroles te zullen blijven meegeven, omdat ze ervan overtuigd zijn ‘net bij te dragen aan de verkeersveiligheid door mensen erop te wijzen dat ze geflitst kunnen worden’. Een redenering waar Weyts het niet mee eens is, zo bleek donderdag in het Vlaams Parlement. De minister is van plan hun uitbater Medialaan op het matje te roepen. ‘Ik heb een onderhoud gevraagd met Medialaan’, klonk het. ‘Dit mag geen element van concurrentie worden. Het zijn immers niet de radio- of tv-zenders, maar dit parlement dat beslist over het verkeersveiligheidsbeleid.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees