GeoDynamics maakt slimme ‘rallyphone’

GeoDynamics maakt  slimme ‘rallyphone’

Foto: rr

Kortrijk -

Het Kortrijkse bedrijf GeoDynamics, ontwikkelaar van software om op afstand de locatie te bepalen van voertuigen of mensen, heeft een nieuwe applicatie ontwikkeld die dit weekend wordt getest tijdens de autorally ‘6 uren van Kortrijk’.

Dankzij de slimme ‘rallyphone’ kunnen rijders worden verwittigd van eventuele gevaren of obstakels op de weg, dankzij een elektronische ‘gele vlag’ binnen de applicatie. Op de ‘rallyphone’ zit ook een noodknop waarmee de rijders heel snel kunnen aangeven dat ze medische assistentie nodig hebben of verwikkeld zijn in een incident.

De organisatie weet onmiddellijk waar het incident zich voordoet, omdat de rally dit jaar gebruik maakt van een eerdere ontwikkeling van GeoDynamics, een traceringssysteem waarmee alle wagens worden uitgerust. Daardoor worden alle posities van de wagens geregistreerd en in realtime doorgestuurd naar de servers van GeoDynamics, waarmee de organisatie de posities kan raadplegen op computer, smartphone of tablet. De rally introduceert het systeem om de veiligheid te vergroten. Dankzij de tracker kunnen veiligheidswagens sneller ter plaatse komen. Bij verlies van het signaal van een wagen krijgt de wedstrijdleiding een oranje signaal, en na 30 seconden een rode waarschuwing. Na zestig seconden stilstand wordt dat een knipperend rood alarm.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio