Veldrijder Vincent Baestaens keert terug in competitie

Veldrijder Vincent Baestaens keert terug in competitie

Vincent Baestaens Foto: mvh

Na een lange revalidatie is veldrijder Vincent Baestaens (BKCP-Powerplus) klaar voor de competitie. Hij hervat in het weekend van 29 en 30 november in enkele buitenlandse wedstrijden.

‘In eerste instantie wil ik het plezier van de strijd weer oppikken en het nodige moreel opdoen’, zegt Baestaens. Hij onderging in juli in Parijs een hersteloperatie aan zijn linkerliesslagader, nadat een eerste ingreep niet helemaal was gelukt.

‘Volgende week zal het exact drie maanden zijn dat ik weer op de fiets zit, aanvankelijk alleen maar op een gezapig tempo. Intussen gaat het goed. Tijdens de wegtrainingen en de oefeningen in het bos met de ploegmaats van BKCP-Powerplus val ik niet uit de toon. Ik heb het gevoel dat het goed zit met de vorm, maar de vraag is hoe ik in wedstrijden functioneer. De goesting is in elk geval groot. In Zonhoven, de enige cross die ik in al die tijd bijwoonde, staken de kriebels in elk geval flink de kop op’, verklaarde de 25-jarige Tremelonaar, in 2006 Europees kampioen bij de juniores en in 2009 nationaal beloftekampioen.

Zijn rentree maakt Baestaens op 29 november in het Slowaakse Podbrezova. Een dag later pikt hij op de terugweg in Oostenrijk de wedstrijd in Ternitz mee. De week daarna werkt hij een Italiaans weekend af, met op zondag de cross in Rosano Veneto en op maandag de confrontatie in Del Ponte. Pas de daaropvolgende week debuteert hij in eigen land: op 14 december aan het Zilvermeer in Mol. Daarna volgt de Cyclocross van het Waasland in Sint-Niklaas.

Wietse Bosmans is nog altijd niet klaar voor de competitie. Hij vertrok afgelopen dinsdag naar Mallorca voor een tiendaagse stage. Bij zijn terugkeer wordt bekeken waar en wanneer hij de competitie hervat. Bosmans werd in het begin van het seizoen na een tekenbeet geveld door de ziekte van Lyme.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.