Preud’homme: ‘Er komen geen nieuwe spelers bij tijdens winterstop’

Preud’homme: ‘Er komen geen nieuwe spelers bij tijdens winterstop’

Foto: Photo News

Club Brugge begint de terugronde van de Jupiler Pro League met een thuismatch tegen Waasland-Beveren. Een hapklare brok, zo denkt iedereen. Behalve Michel Preud’homme. ‘Als de naam Waasland-Beveren wordt uitgesproken, krijg ik bij manier van spreken nog altijd koude rillingen’, aldus de coach van de Club Brugge.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Waasland-Beveren verpeste vorig jaar het kerstfeestje van Club Brugge door op tweede kerstdag compleet onverwacht met 1-2 te komen winnen in Jan Breydel. ‘De slechte ervaring van de kerst- en vooral de vooraf uitgetekende feestmatch afgelopen seizoen zit diep in mijn geheugen gegrift. Ik hoop dat iedereen binnen de club – met de spelersgroep op kop – er ook zo over denkt’, aldus Preud’homme.

Voor blauw-zwart komt er een levensbelangrijke decembermaand aan. ‘We proberen uit de drie competities het maximum te halen. Europees overwinteren is een realistische piste. Club wil ook naar de volgende Belgische bekerronde en in competitieverband laat het grijpen van de eerste plaats ons natuurlijk niet onverschillig. Voor alle duidelijkheid : het is geen obsessie. De échte eindstrijd begint immers pas tijdens de play offs. Anderlecht is een grote concurrent, maar het is nog vroeg om daar nu al breeduit over te praten. Gent, Lokeren, Standard en Genk zijn er ook nog. ’

Anderlecht liet al weten dat het in januari de transfermarkt op zal gaan. Club Brugge weet nu al dat het dit niet zal doen. ‘We hebben eind augustus goede spelers binnengehaald. Met de huidige groep zijn we in staat om op alle fronten zo lang mogelijk strijd te leveren. We moeten enkel de afwezigheid voor drie weken van Matthew Ryan incalculeren wegens zijn deelname aan de Asia-Cup. Met Vladan Kujovic en Sokratis Dioudis beschikken we over waardige alternatieven. Na de Spaanse stage zullen we wel zien wie er klaar voor is om Mat te vervangen.’

Tegen Waasland-Beveren kan Preud’homme nog niet rekenen op Björn Engels. De centrale verdediging verscheen wel voor het eerst op het oefenveld, maar zijn comeback is nog niet meteen aan de orde. Hij is nog twee weken buiten strijd.

Corrigeer