Kleuters zamelen 2666 euro voor ontwikkelingssamenwerking in

Heist-op-den-Berg / Bonheiden / Knokke-Heist - In de gemeentelijke kleuterschool ’t Kranske stond de hele week in het teken van water. De kleuters lieten zich sponsoren en haalden zo 2666 euro op voor Warme Gloed, dat schoolgaande kinderen in Gambia ondersteunt.

"Onze wereldweek luisterde naar de naam ‘Elke druppel telt’”, legt directeur Dirk Goyvaerts, alias Professor O. Aquarium uit. “We zijn vertrokken vanuit de water- en milieugedachte. De week valt altijd op het einde van de trimester en daarbij kwamen zowat alle aspecten rond water aan bod."

Elke wereldweek wordt in verband gebracht met een goed doel en dat was dit jaar Warme gloed uit Heist-op-den-Berg. “We hadden niet onmiddellijk een waterproject voor ogen maar de organisatie kennen we via via. Bijkomend kunnen we hen opvolgen en kijken wat er met de centen gebeurt.”

Patrick Geysels kwam in naam van Warme Gloed het geld ontvangen. “Een paar weken geleden hebben we een brandweerwagen naar Afrika gebracht. Maar we ondersteunen ook crisisopvang van dakloze jongeren in de omgeving van Banyul in Gambia. Met dit geld stappen we mee in een Nederlands projecthet schoolgeld van kinderen. Dat bedraagt slechts 12,5 euro maar voor hen is dat ontzettend veel.” 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio