FabotastiX lanceert eerste cd

FabotastiX lanceert eerste cd

De vijftien drummers begaven zich met fiets en bakfiets door Leuven om enkele indrukwekkende pop-up concerten te geven. Foto: hsb

Leuven -

De vijftien drummers van FabotastiX hebben zaterdag in Leuven hun eerste mini-cd gelanceerd. Ze deden dat met pop-up concerten op het terras van Opek, in bibliotheek Tweebronnen, aan museum M en op de Grote Markt.

De groep van vijftien drummers met tien verschillende nationaliteiten is ontstaan binnen buurtwerk 't Lampeke vzw. De drummers en drumsters van 9 tot 14 jaar spelen op een unieke verzameling drums, gevonden objecten en soms zelfs eigenhandig gebouwde en elektrisch versterkte instrumenten. Ze spelen steevast op de evenementen van 't Lampeke, maar waren ook al te zien op onder andere Leuven in Scène, Wereldfeest, de Zinnekesparade in Brussel, de Kinderkunstendag in Gent en het Big Bang/Oorsmeer-festival in BoZAR en Opera van Gent.

De voorbije maanden werkten ze aan hun eerste mini-cd onder begeleiding van Jo Zanders. In Leuven konden ze zaterdag alvast rekenen op heel wat bewonderende blikken van voorbijgangers, die stuk voor stuk bleven staan om te luisteren.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio