Gentse platenwinkel is 'beste startende onderneming' volgens Unizo

Gentse platenwinkel is 'beste startende onderneming' volgens Unizo

Foto: fvv

Gent - De platenwinkel Consouling Store van Mike Keirsbilck (32) aan de Vrijdagmarkt is volgens middenstandsorganisatie Unizo de best startende ­onderneming. Keirsbilck is eigenlijk doctor in de letterkunde, maar vond de concurrentie in de academische wereld te groot.

'Onconventioneel' past misschien nog het best bij Mike Keirsbilck. Eigenlijk had hij professor moeten zijn, maar hij staat nu achter de toog in zijn eigen zaak om koffie en platen te verkopen, én om artiesten te lanceren in het post-metal genre via zijn eigen label Consouling Sounds.

'Het label slaagt er net in zichzelf in stand te houden, maar een eigen loon kan er niet meer af. Daarom zijn we in februari begonnen met de koffiebar en platenzaak.'

In januari stond Keirsbilck nog zijn doctoraat te verdedigen over de politieke en religieuze invloeden in het werk van Vondel. 'Maar toen ik zag hoe groot de concurrentiedruk en de publicatiedruk is in de academische wereld, dacht ik: niets voor mij.'

'Toen ik tegen mijn vrouw zei dat ik liever met muziek zou voortgaan, heeft ze me niet uitgelachen. Ze sloeg meteen aan het rekenen hoe het zou kunnen lukken.' Keirsbilck trok naar Unizo en kreeg er startersbegeleiding. Hij kon ook een dossier indienen bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), een onderdeel van de Vlaamse overheid dat starters financieel steunt.

'Dat is ons geluk geweest, dat we niet langs moesten bij een bank voor een lening.' Consouling Sounds heeft intussen al een vijftigtal platen uitgebracht, van goed veertig artiesten van over heel de wereld.

Unizo kiest voor het eerst een 'beste starter', en vindt Keirsbilck het best mogelijke rolmodel: hij denkt globaal en kiest met passie voor een moeilijke sector. Morgen wordt de prijs uitgereikt.

LEES OOK: Twee nieuwe platenwinkels in twee weken: de platenwinkel leeft opnieuw in

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio