Dierenliefhebster blijft wachten op antwoord gemeentebestuur

Dierenliefhebster blijft wachten op antwoord gemeentebestuur

Therese Vanneste deed tussenkomsten op het vragenkwartier. Foto: efo

Bredene -

Inwoonster Therese Vanneste vindt dat de gemeente te weinig doet tegen vermeende dierenverwaarlozing en zwerfkatten. Ze confronteerde de raadsleden.

Therese Vanneste is al enige tijd begaan met zwerfkatten en verwaarloosde dieren. Ze deed al enkele tussenkomsten op het vragenkwartiertje vlak voor de gemeenteraad. Maandag hield ze haar scherpste tussenkomst tot nu toe en stapte tussen de raadsleden.

‘Ik vraag al maanden inzage in het plan hoe men problemen met zwerfkatten en paarden aanpakt. Ook de overeenkomst met het Blauw Kruis wil ik zien en opvolgen. Mijn vragen worden niet beantwoord. Bredene is niet transparant inzake dierenwelzijn en dus kunnen burgers zich geen oordeel vormen’, zegt Therese die de raadsleden ook confronteerde met foto's van poezen en een hert dat verwaarloosd zou zijn.

Schepen voor Dierenwelzijn Jens Vanhooren (SP.A): ‘Ik kreeg tot vijftig vragen van mevrouw en gaf wel antwoord.’

Schepen Erwin Feys (SP.A) zei dat Bredene elk jaar 3.400 euro spendeert aan een overeenkomst met het Blauw Kruis en dat er 78 poezen werden opgevangen.

Therese Vanneste kaartte ook een nieuw probleem aan. ‘Aan de Vicognehoeve zit een hert met afgebroken gewei en touwen. Ik signaleerde het aan de politie, maar er gebeurt niets.’ Het gemeentebestuur zegt dat er zich geen probleem stelt. ‘Het gaat niet om een geval van dierenverwaarlozing. Niet elke situatie die zij aankaart, is terug te brengen tot verwaarlozing of slechte wil. Niet alle loslopende katten zonder bandje zijn zwerfkatten. Er zijn in de gemeente geen haarden van zwerfkatten.’

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio