Rik Torfs: ‘Combiticket Rock Werchter kost meer dan twee jaar studeren aan universiteit’

Rik Torfs: ‘Combiticket Rock Werchter kost meer dan twee jaar studeren aan universiteit’

Foto: BELGA

Leuven -

De prijsstijging van de tickets voor Rock Werchter doet niet alleen bij studenten het stof opwaaien. Rik Torfs, rector van de KULeuven, plaatste de prijzen in hun perspectief door ze te vergelijken met het inschrijvingsgeld voor de universiteit. Voor het zelfde geld kunnen beursstudenten twee jaar studeren, merkte hij op.

‘Voor een beursstudent kost Combiticket Rock Werchter meer dan twee jaar studeren aan de universiteit. Gelukkig blijft onderwijs democratisch’, tweette KULeuven-rector Rik Torfs nadat de nieuwe prijzen voor Rock Werchter werden bekendgemaakt.

Een combiticket voor Rock Werchter kost nu al 226 euro, zonder campingkosten of drankjes en hapjes ter plaatse, maar toch vinden studenten vlotjes hun weg naar de Leuvense wei. Toen eerder dit jaar een stijging van het inschrijvingsgeld werd bekendgemaakt stonden de studenten daarentegen wél op hun achterste poten.

Torfs kondigde eerder al aan dat hij een stijging van het inschrijvingsgeld redelijk vond, nu lijkt hij dat dus nog eens te bevestigen. De tweet doet trouwens sterk denken aan die van ‘Mister’ Michel Verschueren. Die stuurde eind september zijn ongezouten mening de wereld in, eveneens over het protest van de studenten tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld. ‘Om te zeuren en te zuipen hebben ze altijd geld en tijd, maar niet om het verhoogde inschrijvingsgeld te betalen.Onbegrijpelijk’, klonk het toen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees