Celebs

Ilse De Meulemeester eist anderhalf miljoen van Story

Ilse De Meulemeester eist anderhalf miljoen van Story

Ilse De Meulemeester is niet blij met enkele recente artikels die Story publiceerde over haar privéleven. Ze daagt Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Story, en uitgever Sanoma voor de rechter en vraagt 100.000 euro morele schadevergoeding en 1.459.51,50 euro materiële schadevergoeding. Dat meldt De Morgen en wordt bevestigd door haar advocaat.

Ilse De Meulemeester eist een schadevergoeding voor een reeks van vier artikels die tussen september 2013 en november 2014 verschenen in Story, zegt haar advocaat Alex Trappeniers. ‘In die artikels werd ze gelinkt aan leugens en verzinsels over haar privéleven. Ze werd ook in verband gebracht met misdrijven en fraude.’ In de artikels werd onder meer geïnsinueerd dat ze rijke mannen geld aftroggelde. Story schreef ook over het failliet van haar interieurwinkel en over haar nieuwe vriend, die van fraude verdacht wordt.

‘Zij werd gekrenkt in haar eer, werd persoonlijk vernederd, ze werd herhaaldelijk in een lasterlijk daglicht gesteld en er werd informatie verspreid die beledigend is voor haar en haar familie’, zegt advocaat Trappeniers nog aan De Morgen.

Door die artikels heeft De Meulemeester schade geleden, zegt advocaat Trappeniers. Dus eist hij een morele schadevergoeding van 25.000 euro per editie, samen 100.000 euro en een materiële schadevergoeding van 1.459.51,50 euro.

De zaak wordt volgende week ingeleid voor de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde.

Bij Sanoma heeft men nog niet gereageerd op het bericht.

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees