CM waarschuwt: We werken ons kapot

CM waarschuwt:  We werken ons kapot
Afgelopen jaar zijn we een stuk ongelukkiger geworden op het werk. Vier Vlamingen op de tien noemen hun job onomwonden ‘erg belastend’. Dat blijkt uit de Geluksbarometer van de Christelijke Mutualiteiten.

De werkdruk zit echt tegen zijn limiet aan’, aldus de CM. ‘Als overheid en werkgevers nu niet ingrijpen, zullen almaar meer mensen ziek thuisblijven.’ Stresscoach Luc Swinnen ziet in zijn kabinet nu al meer patiënten met burn-out sinds de maatregelen van de nieuwe regering bekend raakten.

Stresscoach Luc Swinnen merkt het al jaren: meer en meer patiënten komen hulp zoeken wegens een burn-out. En sinds de regering-Michel uitpakte met een verhoging van de pensioenleeftijd en een afbouw van de uitstapregelingen, is hun aantal alleen maar toegenomen. ‘Als je tegen een burn-out aanleunt, kan het bericht dat je twee jaar langer zal moeten werken, de spreekwoordelijke druppel zijn’, zegt Swinnen.

40 procent van de werknemers heeft psychische klachten, 25 procent is bang om zijn job te verliezen. Bekijk meer van de onrustwekkende cijfers in Het Nieuwsblad van 28 november.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees