Muziekmarathon tegen parking onder Vossenplein

Muziekmarathon tegen parking onder Vossenplein

Feesten op het Vossenplein tijdens Bal National. Zondag kan het ook. Foto: if

Brussel -

Het protest tegen de aangekondigde parking onder het Vossenplein blijft maar aanzwellen. Voor dit weekend wordt zelfs al een festival van 24 uur aangekondigd.

De plannen om een parking onder het Vossenplein te bouwen, zorgden de voorbije dagen voor onrust. Via Facebook werden bijna achtduizend leden geregistreerd op de pagina We love Jeu de Balles, ter ondersteuning van het huidige plein.

De initiatiefnemers vrezen vooral hinder voor de handelaars door lange werkzaamheden en ook het verdwijnen van de befaamde vlooienmarkt.

Eerder deze week kondigde het actiecomité al een initiatief aan voor zondagmiddag. Maar de actie is ondertussen uitgegroeid tot een groot evenement. Zo start er zondag om 16.30 uur een festival dat maar liefst 24 uur zal duren.

Een indrukwekkende lijst muzikanten, met onder andere Spookhuisje en BRNS, komt naar Brussel. De artiesten zullen tot aan de gemeenteraad in het stadhuis van Brussel voor muziek zorgen.

Nadien trekt een groot aantal buurtbewoners en sympathisanten naar het stadhuis van Brussel om de gemeenteraad bij te wonen. Er werd ook een bijeenkomst aangekondigd op de Grote Markt, nog voor het begin van de gemeenteraad. Maar de politie laat weten dat die verboden wordt.

Of de acties iets zullen uithalen? Dat is nog maar de vraag. Wellicht zal de meerderheid maandag de goedkeuring geven om kandidaat-uitbaters voor de parking te zoeken. Schepen Els Ampe (Open VLD) is wel nog van plan om op 8 december een buurtvergadering te houden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio