Food

‘Afslanken? Probeer koffie met boter’

‘Afslanken? Probeer koffie met boter’

Foto: SS

In navolging van model Miranda Kerr mengen we al eens een lepel kokosolie door onze groene thee (want: het geeft je metabolisme een boost en je krijgt minder snel honger). Maar Dave Asprey, een ondernemer uit Silicon Valley, gaat nog een stap verder. Hij draait dagelijks twee scheppen boter door zijn ‘Bulletproof’ koffie. ‘Geeft je tonnen energie en je valt ervan af’, aldus de Amerikaan.

Koffie geeft je een tijdelijke energiepiek, maar zorgt vaak meteen daarna ook weer voor een dip. De schuld van de toxines in normale supermarktkoffie, volgens Dave Asprey, die onder de naam ‘Bulletproof’ zijn eigen toxinevrije koffieblend samenstelde. Zijn organische koffie zou je niet alleen behoeden voor een energiedip, ook de zin om te snacken na een kop koffie zou minder worden.

Maar daar houdt het niet op. Asprey geeft nog een tip voor een echte powerkoffie: blend je twee eetlepels ‘goeie boter’ en een lepel extract van kokosolie met je organische koffie en eet je voor de rest van de ochtend niets, dan helpt dat om gewicht te verliezen. Het vet zorgt er immers voor dat je je voldaan voelt en het boterige koffiemengsel geeft je zes uur lang energie.

Of je ontbijt vervangen door een kopje boterkoffie zo’n slim en gezond idee is, valt echter te betwijfelen. Het ontbijt blijft de belangrijkste maaltijd van de dag en koffie is nu niet bepaald voedzaam. Niet uitproberen zonder gezond verstand, dus, die nieuwe afslanktrend.

Dave Asprey legt uit hoe je zijn 'boterfkoffie' maakt.
 

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "21813201", "flashvars": { 'vast': { 'plugin' : true, 'position': 'before', 'relativeTo': 'PlayerHolder', 'numPreroll':"1", 'prerollInterval':"1", 'prerollStartWith':"1", 'prerollUrl':prerollUrl, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'numPostroll' : "1", 'preSequence':"1", 'postSequence':"1", 'timeout':"4", 'storeSession':true, 'prerollInterval':"1", 'skipOffset' : "15" }, 'skipBtn': { 'label': 'Skip Ad' }, 'adsOnReplay':true, 'noticeMessage': { 'text': 'Advertentie {sequenceProxy.timeRemaining|timeFormat}' }, }, "cache_st": "1406844802", 'entry_id' : '1_swowhmqw' });
Corrigeer