Druilerige start voor protest tegen parking

Druilerige start voor protest tegen parking

De poppen Bouwpromotor en Bureaucratie werden symbolisch opgehangen op het Vossenplein. Foto: rdb

Brussel -

Op het Vossenplein werd het 24-uursfestival afgetrapt als protest tegen de mogelijke komst van een parking. Dat gebeurde met een schijnproces.

De buurtbewoners zetten hun protestactie tegen de mogelijke komst van een ondergrondse parking onder het Vossenplein gisterenmiddag in met een schijnproces. Het ging om een soort volksproces waarbij enkele poppen, voor de gelegenheid omgedoopt tot Bouwpromotor en Bureaucratie, ter dood werden veroordeeld. Beide poppen werden opgehangen aan het plein. Maar daar waar er tijdens het hele gebeuren nog enkele honderden mensen aanwezig waren op het bekendste plein in de Marollenwijk, liep het plein tegen de namiddag leeg.

13.000 handtekeningen

Druilerige miezerregen zorgde er voor dat het 24-uur durende muziekfestival toch ietwat met een valse noot startte. De plaatselijke cafés Le Chaff en La Brocante zaten wel aardig gevuld voor de vele muziekgroepen die present hadden getekend, maar het plein zelf lag er verlaten bij. Nochtans hadden de organisatoren opgeroepen om ook het plein te blijven bezetten.

Bedoeling is om tot deze namiddag 16.30 uur muziek te blijven draaien tot de start van de gemeenteraad. Dan trekken de misnoegde buurtbewoners naar het stadhuis om er hun ongenoegen te uiten tegen de plannen voor een ondergrondse parking. Volgens hen zou dat de ziel van het plein teniet doen. Ook hebben ze schrik wat de ingrijpende werkzaamheden zullen betekenen voor de plaatselijke handelaars en de befaamde Vlooienmarkt.

Ondertussen haalden de organisatoren reeds meer dan dertienduizend handtekeningen binnen met zowel een online petitie als een petitie die in de buurt rondgaat. Daarin wordt geëist dat het punt van de agenda van de gemeenteraad wordt geschrapt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio