Schepen Van de Velde opnieuw in de clinch met Groen-raadslid

Schepen Van de Velde opnieuw in de clinch met Groen-raadslid
Antwerpen -

Schepen Rob Van de Velde (N-VA) beschuldigt in een persoonlijke brief Groen-oppositielid Joris Giebens van het lekken van ‘marktgevoelige’ informatie. Bij een nieuwe inbreuk zullen er maatregelen volgen.

Beide politici vechten al langer een robbertje uit over de Handelsbeurs. Het jongste incident draait rond de nieuwe parking aan de Sint-Katelijnevest. Het Antwerpse vastgoedbedrijf AG Vespa, waarvan Van de Velde voorzitter is, kocht er een pand aan en geeft het in erfpacht aan de projectontwikkelaar van de Handelsbeurs.

Dat is nodig om een nieuwe parking toegankelijk te maken.

Van de Velde beschuldigt Giebens in een brief van het lekken van ‘marktgevoelige’ informatie aan Gazet van Antwerpen. “Wij zijn dan ook genoodzaakt u te wijzen op uw plicht tot terughoudendheid, loyauteit, en op de afspraken rond wie met de pers spreekt”, schrijft Van de Velde namens de raad van bestuur van Vespa. “Huidig schrijven geldt als waarschuwing en bij volgende inbreuk zal de raad van bestuur genoodzaakt zijn de maatregelen te nemen die zich opdringen.”

Giebens is niet opgezet met de brief. “Van de Velde sleept mij net niet voor de rechter”, zegt Giebens. “Toch wel een zeer rare manier waarop hij omgaat met raadsleden die gewoon hun werk doen. Als er binnen een gemeentebedrijf een gebrek aan transparantie is, dan is het ons recht, neen, onze plicht als raadslid om te zorgen dat een aantal zaken wel het daglicht zien.”

Van de Velde pikt de aantijgingen van Giebens niet en verdedigt de inhoud van de brief. “Als het rond intimidatie gaat, dan breekt Giebens wel alle records”, zegt Van de Velde. “Giebens beseft niet dat er deontologische regels zijn. Hij kreeg inzage, zoals de statuten van Vespa het ook voorschrijven. Alleen toont het raadslid hiervoor geen respect.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio