Vakantie

Hier ga je budgetvriendelijk op skivakantie

Hier ga je budgetvriendelijk op skivakantie

Foto: Shutterstock

Wanneer de winter aanbreekt kijken heel wat skiliefhebbers en gezinnen uit naar een vakantie in de sneeuw. Met vervoer, verblijf, skipas en materiaal kan dat wel eens een dure reis worden, maar volgens de reisorganisaties Jetair en Thomas Cook en de skiorganisatie Skiworld zijn er zeker mogelijkheden om je skivakantie aan te passen aan je budget.

Lager gelegen skigebieden

Volgensd de woordvoerder van touroperator TUI bieden vooral de lager gelegen skigebieden budgetvriendelijke verblijfsaccommodaties. Hoewel het relatief kleinere skigebieden zijn, zijn het verblijf en de skipassen er minder duur. Ook Andorra zou erg voordelig zijn om er te verblijven en is dit jaar sterk gestegen in populariteit.

Steeds meer vraag naar appartementen

Bij Thomas Cook merkt men dat Frankrijk vaak gekozen wordt door zij die een verblijf in een appartement wensen. Door met het hele gezin in een appartement te logeren en zelf te koken, bespaar je heel wat kosten, terwijl je toch nog kan genieten van de Franse goede en lange pistes. Dat bevestigt ook Vanhaelemeesch van Jetair: ‘Frankrijk is voordelig door het grote aanbod aan verhuringen, maar wie niet zelf wil koken kan beter kiezen voor een half pension-formule in een Oostenrijks hotel met kinderkortingen.’

Budgetvriendelijk wordt steeds meer een trend

Een aantrekkelijk skigebied is volgens Koen Van den Bosch, woordvoerder bij Thomas Cook, het Zillertal in Oostenrijk. De skipas, het verbruik en de familiehotels zijn er voordeliger dan in Franse gebieden. ‘Maar ook Italiaanse skipassen zijn goedkoper. Brixen bijvoorbeeld is een familiaal gebied, waar voor kinderen de skipas gratis is.’ Bij skiorganisatie Skiworld zien ze de gebieden Vaujany-Alpe d’Huez, Valmorel en Val di Fiemme ieder jaar terugkeren als budgetvriendelijke bestemmingen. Budgetvriendelijke skigebieden zouden ook steeds meer een trend worden. ‘De Maurienne Vallei in Frankrijk en de Oostenrijkse skigebieden Lermoos/Ehrwald en Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zijn op dat vlak zeker aan te raden’, vertelt Vanhaelemeesch.

Gezinnen kiezen voor kortingen en Nederlandstalige monitoren

Volgens Eddy Hernould van Skiworld kiezen gezinnen vooral voor gebieden waar er grote kinderkortingen zijn op hotels of skipassen. Zij zien om die reden het Franse Vaujany-Alpe d’Huez goed scoren. Zowel bij Jetair als bij Thomas Cook merkt men dat gezinnen graag hebben dat de accommodatie dicht bij de skipiste ligt. ‘In Oostenrijk zijn de hotels kwalitatief volwaardig en gezellig, maar liggen soms iets verder weg van de liften en de skipistes dan in Frankrijk’, vertelt Vanhaelemeesch. ‘En ook skigebieden waar Nederlandstalige monitoren zijn, scoren goed bij gezinnen’, zeggen zowel Koen Van den Bosch als Eddy Hernould. 

 

Corrigeer

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees