Joachim Van Damme (KV Mechelen) gaat in evocatie tegen schorsing

Joachim Van Damme (KV Mechelen) gaat in evocatie tegen schorsing

Foto: Photo News

Joachim Van Damme en KV Mechelen verschijnen woensdag voor de Evocatiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Speler en club betwisten er een schorsing van twee speeldagen, die opgelegd werd door de Geschillencommissie Hoger Beroep, na vervolging door de Reviewcommissie op basis van televisiebeelden. Het is de eerste maal dat een zaak van de (nieuwe) Reviewcommissie voor de Evocatiecommissie komt.

Tijdens de wedstrijd KV Mechelen-Cercle Brugge (1-1) van zaterdag 8 november kreeg Van Damme in de slotfase een gele kaart van scheidsrechter Laurent Colemonts, na een elleboogstoot aan het adres van Cercle-speler Thibaut Van Acker. De Reviewcommissie liet Van Damme op basis van dit incident vervolgen.

In eerste aanleg werd Van Damme door de Geschillencommissie vrijgesproken, maar na een beroepsprocedure van het Bondsparket kreeg de speler alsnog een schorsing van twee speeldagen. De evocatieprocedure van KV Mechelen werkt wel niet opschortend. Daardoor heeft Van Damme zijn schorsingsdagen al uitgezeten tegen Genk (23/11) en Oostende (29/11). Morgen (bekerduel op Olsa Brakel) en zaterdag (in en tegen Kortrijk) kan Van Damme er dus wel weer bij zijn.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.