Teksten van Bob Dylan kunnen 50.000 euro opbrengen

De lyrics van twee nooit eerder opgenomen nummers van Bob Dylan worden nu donderdag door het Britse veilinghuis Christies’ verkocht. Het veilinghuis verwacht dat de teksten tienduizenden euro’s zullen opleveren.

De teksten van Dylan die onder de hamer gaan, zijn ‘Talkin Folklore Center’ uit 1962 (dit nummer zou naar schatting 30.000 tot 50.000 euro opbrengen) en ‘Go Away m Bomb’ uit 1963 (deze tekst wordt geschat op 24.000 tot 40.000 euro). De website van het Britse veilinghuis

geeft een korte beschrijving over de authentieke getypte teksten.

Bob Dylan gaf de songteksten ooit aan Izzy Young, de oprichter van het Folklore Center in Greenwich. Young was de producer van Dylan bij diens eerste grote concert in New York in de Carnegie Chapter Hall in 1961. De teksten zijn volgens het veilinghuis voorzien van handgeschreven aantekeningen.

De opbrengst van de verkoop gaat naar The Folklore Centrum in het Zweedse Stockholm.

Het is niet de eerste keer dat er teksten van Dylan opduiken. In november verscheen het album ‘Lost On The River: The New Basement Tapes’ waarop o.a. Marcus Mumford van Mumford & Sons en Elvis Costelo nummers speelden van liedjes die Dylan in 1967 op papier zette maar nooit op muziek.

Externe links
Corrigeer

MEER NIEUWS