Bomen planten moet imago van motorcross verbeteren

Bomen planten moet imago van motorcross verbeteren

Motorcrossers planten 2.500 eiken. Foto: zvd

Wachtebeke -

Het imago van de motorcross sport is niet altijd zo positief en het is bijna niet meer mogelijk voor deze sporters om een geschikt oefenterrein te vinden of wedstrijden te organiseren.

Een groep Red de Motorcross probeert aan deze negatieve beeldvorming iets te veranderen en heeft nu het derde ‘Motorcross CO2 bos’ aangeplant.

Dit kwam er in de buurt van het zwembad van het Provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke. Met zo’n 2.500 nieuwe eiken, die op een stuk land van twee hectare zijn geplant en waar de komende weken nog eens 3.500 andere bomen worden geplant, willen de motorliefhebbers wat terug geven aan het milieu.

‘Dankzij de steun van een aantal sponsors en de veiling van heel wat cross shirts van bekende GP MX piloten, kon de werkgroep ‘Red de Motorcross’ onder leiding van Eric Geboers, Joel Smets en Stefan Everts twaalfduizend euro verzamelen en daarmee deze plantactie financieren.

‘Hierdoor komt het totaal van de door ons aangeplante bomen in drie jaar tijd op 21.000 stuks . Dit is een erg belangrijk signaal van onze wereld van de motorcross naar de diverse overheden’, klonk bij de organisatoren. Om de aanplanting te realiseren kreeg men hulp van vele tientallen motorrijders en gewone motorcrossliefhebbers. Na de aanplanting is op deze plek nog een infobord onthuld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio