Tv-maker geeft jaren ervaring door

Mark Uytterhoeven geeft nieuwe wending aan carrière

Mark Uytterhoeven geeft nieuwe wending aan carrière
Les krijgen van Mark Uytterhoeven: voor beginnende tv-makers heeft het toch iets van een voorrecht. De 57-jarige presentator en tv-maker van Woestijnvis geeft sinds kort les aan een hogeschool in zijn thuisbasis Mechelen.

Wie aan de Thomas More ­hogeschool in Mechelen de bacheloropleiding Journalistiek volgt, kan voor de vakken Presentatie en ­Begeleiding Bachelorproef Mark Uytterhoeven als docent krijgen. Uytterhoeven geeft een aantal workshops en masterclasses waarin hij vooral praktische vaardigheden bijbrengt zoals het inlezen van de ­autocue voor de camera (het apparaat waar de tekst van bijvoorbeeld een nieuwslezer op te zien is) en teksten schrijven voor televisie.

Volgens Martine Taeymans van de Thomas More hogeschool is het aantal lesuren van Mark Uytterhoeven voorlopig nog beperkt tot vijf procent van een voltijdse opdracht. ‘We ­denken wel dat hij een grotere rol zal spelen bij onze nieuwe opleiding Media en Entertainment Business. De studenten zijn alvast enthousiast, dat leiden we af uit de vele reacties.’

Corrigeer

MEER NIEUWS