Google gaat zoekmachine ontwikkelen voor kinderen

© ss

Google is van plan om een nieuwe zoekmachine te ontwikkelen die zich enkel en alleen op kinderen richt. Ook gaan ze Youtube- en Chrome-applicaties ontwikkelen die focussen op min-twaalfjarigen. Google hoopt daarmee het internet veiliger te maken voor kinderen.

skn

Uit een recente studie blijkt dat de iPad hét merk is onder 6 tot 12-jarigen. Daarom heeft Google beslist om onder andere een kindvriendelijke versie van YouTube en zijn chrome-browser te ontwikkelen.

‘Iedereen heeft kinderen, dus er is een markt voor kindvriendelijke en veilige producten voor min-twaalfjarigen’, dat zegt Pavni Diwanji vice-president van Google aan de Amerikaanse krant ‘USA Today’.

De dochter van Diwanji maakte deel uit van een testgroep die Google lanceerde. Het meisje zocht in Google op de term ‘treinen’ en kwam uit bij de dienstregeling van de treinen. ‘Ze kwam naar me toe en zei: ‘mama je moet Google vertellen over Thomas De Stoomlocomotief (een spelletje), want Google weet niet dat hij bestaat’, zegt moeder Diwanji. ‘Dat alleen al is een reden om met deze plannen door te gaan’, aldus Diwanji.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen