Dan toch geen oplossing voor bizar tunneltje in Ledeberg

© fvv/archief

Het is onmogelijk om het 1,5 meter hoge, bizarre tunneltje onder de treinsporen in de Frans De Coninckstraat in Ledeberg dieper te maken of uit te graven. Dat blijkt na een onderzoek.

Bert Staes

In de Frans De Coninckstraat in Ledeberg is ter hoogte van de Moriaanstraat een doorgang van ongeveer 1,5 meter hoog onder de sporen. Te laag om comfortabel door te wandelen of te fietsen. Maar de doorsteek wordt wel vaak gebruikt om een gevaarlijk stuk Hundelgemsesteenweg te vermijden.

Vlak onder de tunnel lopen water- en nutsleidingen, waardoor de tunnel verlagen 'quasi geen optie is'. Dat zei schepen van Stadsontwikkeling Tom Balthazar (SP.A) donderdagavond. Fietsers of voetgangers die de doorsteek nu willen gebruiken, moeten zich bukken omdat het tunneltje te laag is.

Eind vorig jaar zei het stadsbestuur een oplossing te zoeken voor het bizarre tunneltje. 'Maar het enige dat we kunnen doen is het tunneltje fatsoeneren en extra verlichten. Grote mensen zullen zich moeten blijven bukken', klonk het donderdag. Naast de tunnel, op de Hundelgemsesteenweg, komt er eind volgend jaar wel een nieuw stuk fietspad.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs