Koningin Fabiola (86) overleden

© photo news

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Koningin Fabiola is vrijdagavond overleden in het kasteel Stuyvenberg in Brussel. Dat meldt het koninklijk paleis. De weduwe van koning Boudewijn sukkelde al langere tijd met haar gezondheid. Ze werd 86 jaar.

skn, boj, jns

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fabiola sukkelde al jaren met een fragiele gezondheid. Zo had ze osteoporose, een ouderdomsziekte die haar botten verzwakte. Daarnaast leed ze aan zuurstoftekort in haar bloed. Fabiola kon moeilijk zelfstandig ademen en lag geregeld aan de zuurstoffles. Ze is nooit volledig hersteld van een zware longontsteking die haar in 2009 trof. ‘Haar gezondheidstoestand was sindsdien erg verzwakt’, zegt Rafike Yilmaz, woordvoerster van het paleis. ‘De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig.’

Over het precieze tijdstip van het overlijden had de woordvoerster nog geen informatie. Fabiola verscheen voor het laatst in het openbaar in juli 2013, toen ze de herdenkingsdienst van koning Boudewijn bijwoonde. Kort voordien kwam de koningin nog in opspraak toen bekendraakte dat ze de privéstichting ‘Fons Pereos’ had opgericht om haar erfenis te regelen.

Dossier: Lees alles over het overlijden van Koningin Fabiola

Meer over Koningin Fabiola

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie