Waalse vakbond: ‘Al wat normaal functioneert op 15 december is een provocatie’

De Waalse christelijke vakvereniging CSC heeft zondag voor een schandaal gezorgd. CSC verspreidde op zijn Facebookpagina een open brief aan de schooldirecties die hun school willen open houden tijdens de nationale stakingsdag op 15 december. De vakvereniging richt zich in deze brief een aan alle directies die van plan zijn hun school open te houden tijdens de nationale staking. Het CSC lijkt in die brief zelfs iedereen die niet meedoet aan de staking te bedreigen.

‘Onze leden en die van andere organisaties beschouwen het als een provocatie van ieder bedrijf, iedere instelling of school die op 15 december normaal functioneren’, klinkt het in de brief op Facebook.

De brief die het CSC publiceerde was zondag gedurende enkele uren zichtbaar op hun Facebookpagina. Daarna werd de post verwijderd door de beheerders van de pagina, vanwege de vele negatieve en verontwaardigde reacties van werknemers.

Vervolgens publiceerden ze een verontschuldiging op hun Facebookpagina: ‘Onze brief werd duidelijk verkeerd geïnterpreteerd. Het zijn geen dreigementen.’

Ondanks de verontschuldiging blijven de verontwaardigde reacties toestromen op de Facebookpagina van het CSC.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees