ABVV Brussel hekelt cynisme werkgevers

ABVV Brussel hekelt cynisme werkgevers

Foto: BELGA

Philippe Van Muylder, algemeen secretaris van ABVV Brussel, hekelt maandag in een reactie het 'cynisme' van de Brusselse werkgeversorganisatie BECI. Die had aangekondigd dat de staking van maandag banen kost. 'Het is een teken van cynisme te zeggen dat de staking een instrument is van sociale regressie', aldus Van Muylder maandag aan Belga.

BECI hekelde maandag bij monde van zijn gedelegeerd bestuurder Olivier Willocx de houding van de vakbonden, wier staking volgens BECI zowat 200 miljoen euro en tot 2.000 banen kan kosten in Brussel.

'Ik ben nogal geschokt door de teneur van deze uitlatingen', aldus Van Muylder. Volgens de vakbondsleider moet het banenverlies toegeschreven worden aan de bedrijven van de regio die weigeren om hun verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van vorming, onderzoek en innovatie.

'BECI ziet competitiviteit enkel door kwantiteit en ziet lonen enkel als lasten. Wij opteren voor een kwalitatieve competitiviteit met goede lonen en kwalitatieve diensten', aldus de vakbondsleider.

Van Muylder geeft toe dat de staking een zekere kost inhoudt voor de economie, maar schuift de verantwoordelijkheid door naar de federale regering, die volhardt in haar weigering om onderhandelingsmarge aan te bieden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees