Waarom Anderlecht vanavond tóch moet winnen in Dortmund

Waarom Anderlecht vanavond tóch moet winnen in Dortmund

Foto: Belga

Anderlecht is als derde al zeker van ­overwintering in de Europa League. De laatste CL-match tegen Borussia Dortmund moest een galawedstrijd worden, want er staat zo goed als niets meer op het spel. Helaas, door het gezichtsverlies op Moeskroen is het ook in deze partij van moeten. Trainer Hasi trok lessen uit de nederlaag en wijzigt zijn elftal. Excuses alleen zijn niet genoeg. Een topprestatie is nodig.

Volg Borussia Dortmund - Anderlecht hier vanavond LIVE om 20u45!

Wat een leuk uitje naar Dortmund moest worden, is voor Anderlecht plots bittere ernst. De 31 op 54 in de competitie en vooral de ontluisterend zwakke prestatie op Moeskroen (4-2-nederlaag) hebben de Brusselaars onder spanning gebracht. Deschacht en ­Vanden Borre boden de supporters hun excuses aan, maar die moeten daar niet zomaar vrede mee nemen.

‘Hun verontschuldigingen aanbieden was het minste wat de spelers konden doen’, stelde Hasi. ‘Onze fans hebben deze jonge ploeg altijd al gesteund. Ze waren met 3.000 man op Arsenal en dan presteer je zo schandalig slecht op Moeskroen. Ik was beschaamd. Echt waar. Onze excuses mogen geen loze woorden blijven. We moeten het tegen Dortmund ook bewijzen op het veld.’

Simpel wordt dat niet, want de Duitsers spelen nog voor de groepswinst en zullen sterker zijn dan in de heenmatch, toen ze 3-0 wonnen in het Astridpark. Toppers als Mkhitaryan en Gundogan zijn er nu wel bij, want de Borussen missen ­alleen sterspeler Marco Reus.

Paars-wit speelt vooral om zijn besmeurde reputatie op te krikken, maar er staat zelfs nog iets meer op het spel. Als ­Anderlecht wint, kan het nog bij de vier beste derdes van de Champions League zijn en zo in de Europa League andere CL-afvallers vermijden. Dan moet RSCA wel hopen dat teams als Olympiakos en ­Liverpool niet winnen.

Lees alles over de tactische plannen van Besnik Hasi met Najar, Collin, Mitrovic, Tielemans, Dendoncker en N’Sakala in onze digikrant.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.