Mode

TREND. Deze juwelen draag je komende lente

TREND. Deze juwelen draag je komende lente

Niet alleen je kleerkast, maar ook je juwelendoosje kan in de lente aangevuld worden met frisse ontwerpen. Bekende designers voorspelden de trends voor het voorjaar enkele maanden geleden op de catwalks in Londen, Milaan, Parijs en New York. Wij tonen waar je dezelfde stijl kan kopen, maar dan voor (iets) minder.

Vintage drama
Gezien bij onder meer Dolce & Gabbana (foto), Prada en Dior: komende lente zijn sieraden met een knipoog naar het verleden hipper dan ooit. Misschien heeft je oma wel ergens hét statement juweel liggen waar jij dit voorjaar kan mee pronken.


Beeld: Dolce & Gabbana

Shop
Oorbellen - H&M - 9,99 euro
Ring - Malice in Wonderland - 130 euro


Asymmetrisch
Als het aan Nina Ricci ligt, dan hoeft je look niet perfect te zijn. Integendeel: oorbellen die asymmetrie creëren geven je look een mysterieuze twist.


Beeld: Nina Ricci

Shop
Art Deco - Mango - 13 euro
Sterretjes - Ben - Amun - 271,90

Puur
Trop is te veel - Derek Lam doet het met eenvoudige juwelen met een simpel kleuraccent. Tip: kies voor een kleuraccent dat terugkomt in je outfit voor een geslaagd resultaat.


Beeld: Derek Lam

Shop
Armband - Jennifer Fisher - 239,47 euro
Ring met blauw accent - Elisa Lee - 210 euro

Ode aan de nineties
Vergeet de zwarte nekbandjes van in de jaren negentig. Merken zoals Chanel en Versace introduceren een nieuwe generatie chokers. Brede exemplaren met meer bling ogen avontuurlijk en lijken zelfs een beetje op een exclusieve sjaal.


Beeld: Chanel

Shop
Brede halsketting - Maison Martin Margiela - 690 euro
Ketting met bloem - New Look - 4 euro

Gouden medaille
Treur niet als je geen marathon kan lopen: dankzij de nieuwste juwelentrend is het ook zonder topconditie verantwoord om een gouden medaille rond je nek te dragen.


Beeld: Celine

Shop
Medaille met kruis - Kenneth Jay Lane - 37,81 euro
Medaille met steen - Vicki Sarge - 675 euro

Meer messing
Messing is dé metaalsoort van het voorjaar. Het schittert subtieler dan goud en past uitstekend bij elke outfit. De Belgische ontwerper Dries Van Noten combineerde de zachte tint van het materiaal met kledij in aardekleuren. Knap.


Beeld: Dries Van Noten

Shop
Rendierketting - Lobogato - 26 euro
Armbandje - Guess - 58 euro

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees