Kris Peeters is gestook Open VLD en N-VA beu: 'Ik heb geen schoonvaders en -moeders nodig'

Kris Peeters is gestook Open VLD en N-VA beu: 'Ik heb geen schoonvaders en -moeders nodig'

Foto: Bart De Waele

De voorzitters van Open VLD en N-VA trokken afgelopen weekend frontaal in de aanval tegen de stakingsacties. Volgens Gwendolyn Rutten en Bart De Wever zijn het ‘politieke stakingen die onze economie kapot staken’. De Wever voegt daar nog aan toe ‘dat de vakbonden denken dat ze het land regeren, en niet de verkozenen’. Coalitiepartner CD&V vindt het onverstandig om olie op het vuur te gooien.

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) betreurt de nieuwe uitlatingen van Open VLD en N-VA. ‘Ik heb geen nood aan schoonvaders en -moeders op de zijlijn. Dat ze dan in de regering komen zitten. Ik blijf erbij. Met straffe uitspraken krijg je mensen niet rond de tafel. Als iedereen zegt wat hij denkt te moeten zeggen, maakt dat de zaken er niet gemakkelijker op,' zegt de viceprimier in De Standaard.

'Niemand heeft baat bij deze polarisering’, zegt CD&V-voorzitter Wouter Beke nog. ‘Ik betreur de stakingen ook, maar er is wel zoiets als een recht op staking. We moeten nu in de eerste plaats het sociaal overleg alle kansen geven.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees